Autorahoituslaskuri – Selvitä autorahoituksen kulut ja maksuerät

Autorahoituslaskuri auttaa laskemaan autorahoituksen todelliset kulut. Kilpailuta samalla autorahoitus usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Lue lisää.

autorahoituslaskuri
Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Kilpailuta lainat Lainalaskurin avulla ja säästä

25 000 € laina

Säästö: 312€/v

Laina-aika: 10 v
Korkein korko: 10%
Matalin korko: 8%

15 000 € laina

Säästö: 492€/v

Laina-aika: 15 v
Korkein korko: 12%
Matalin korko: 7%

9000 € laina

Säästö: 204€/v

Laina-aika: 3 v
Korkein korko: 13%
Matalin korko: 8%

11 000 € laina

Säästö: 72€/v

Laina-aika: 12 v
Korkein korko: 9%
Matalin korko: 8%

Kilpailuta lainat lainalaskurilla näin

hakemusta

1. Täytä lainahakemus

Täytä lainahakemus. Saat lainapäätöksen välittömästi.

valitse

2. Vertaa lainatarjouksia

Saat lainatarjouksia usealta pankilta ja rahoituslaitokselta.

paras

3. Valitse paras tarjous

Valitse lainatarjouksista paras. Saat rahat tilillesi jopa samana päivänä.

Yhteistyökumppanit

bank norwegian
morrow bank
Leabank
alisa pankki

Autorahoituslaskuri auttaa laskemaan autorahoituksen todelliset kulut

Jos harkitset auton ostamista, olet todennäköisesti jo miettinyt, miten rahoitat uuden auton. Aina autorahoitusta ei tarvita: auton voi ostaa myös käteisellä. Usein auton ostaja on kuitenkin siinä tilanteessa, että ainakin osa tarvittavasta summasta rahoitetaan lainalla.

Autorahoituslaskuri on hyödyllinen työkalu, joka auttaa sinua arvioimaan autorahoituksen kustannuksia ja kartoittamaan lainan takaisinmaksusuunnitelmaa.

Ennen kuin pääset uuden auton rattiin, ota selvää, miten löydät itsellesi edullisimman autorahoituksen. Rahoituksen avulla unelmiesi auto on lähempänä kuin kuvittelitkaan.

Autorahoituslaskuri – Näin se toimii

Autorahoituslaskurin käyttö on yksinkertaista. Sinun tarvitsee vain syöttää haluamasi lainasumma ja laina-aika laskuriin – autorahoituslaskuri kertoo sinulle tarvitsemasi tiedot lainapäätöksen tueksi.

Autorahoituslaskuri laskee puolestasi kuukausittaisen maksuerän määrän ja sen, koska viimeinen erä lainaa tulee maksettavaksi. Laskurin antama kuukausierä on aina arvio, tarkemmat tiedot lainasta saat siinä vaiheessa, kun allekirjoitat lainasopimuksen.

Autorahoituslaskurin avulla voit saada useita lainatarjouksia, joita sinun on helppo vertailla keskenään löytääksesi sinulle sopivimman autorahoituksen.

Miksi autorahoituslaskuria kannattaa käyttää?

Ennen lainan ottamista on järkevää selvittää, millaisia rahoitusvaihtoehtoja on tarjolla ja millaisia kustannuksia niihin liittyy. Tämän vuoksi autorahoituslaskurin käyttö on suositeltavaa. Jos kysyt lainatarjousta autoa varten pelkästään pankistasi, saatat tarttua turhan kalliiseen lainatarjoukseen.

Voit käyttää autorahoituslaskuria suunnitellaksesi budjettiasi ja päättääksesi, kuinka paljon voit käyttää auton ostamiseen ilman, että se aiheuttaa taloudellista stressiä.

Autorahoituslaskuri: mitkä ovat sen hyödyt?

Miksi käyttää autorahoituslaskuria?

  1. Säästät aikaa ja vaivaa: Laskurin avulla voit selvittää autorahoituksen kustannukset nopeasti ja vaivattomasti. Rahoituslaskuri laskee puolestasi!
  2. Saat hyvän yleiskuvan autorahoituksen kustannuksista: Rahoituslaskuri huomioi lainan todelliset kustannukset, kuten koron, avausmaksut ja muut kulut. Tämä auttaa sinua saamaan tarkan kuvan siitä, kuinka paljon laina tulee kokonaisuudessaan maksamaan ja näet selkeästi, koska lainan viimeinen erä tulee maksettavaksi
  3. Vertailtavuus: Autorahoituslaskurin avulla voit vertailla eri lainavaihtoehtoja keskenään ja valita sen, joka on edullisin tai joka sopii parhaiten taloudelliseen tilanteeseesi.
  4. Päätöksen tekeminen: Laskuri auttaa sinua tekemään päätöksen siitä, kannattaako laina ottaa vai ei. Kun tiedät rahoituksen kokonaiskustannukset, voit arvioida, onko rahoitus sinulle taloudellisesti järkevä vai ei.

Autorahoituksen korko ja kulut

Autorahoituksen korko ja muut kulut on otettava huomioon auton rahoituksen suunnittelussa.

Korko on rahoituksen hinta. Muita rahoituksen kuluja ovat esimerkiksi avausmaksu, tilinhoitomaksu tai laskutuslisä. Näiden kulujen suuruus vaihtelee pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä, joten on tärkeää tarkastella eri tarjouksia huolellisesti ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Autorahoituksen kokonaiskustannukset selvität käyttämällä laskuria, joka laskee automaattisesti korkojen ja kulujen vaikutuksen takaisinmaksuun. Tämä auttaa sinua saamaan paremman käsityksen siitä, kuinka paljon autorahoitus todella maksaa ja millaisia kuukausittaisia maksueriä tulee olemaan. Kaikista parhaimman käsityksen koron ja muiden kulujen todellisesta määrästä saat vertailemalla lainan todellista vuosikorkoa. 

Autorahoituksen korkoja ja kuluja kannattaa aina tarkastella huolellisesti. Tällöin voit tehdä järkeviä päätöksiä auton rahoituksen suhteen. Vertaile eri tarjouksia ja tutki tarkasti kaikki kustannukset ennen kuin teet sopimuksen. Näin voit varmistaa, että valitsemasi rahoitusvaihtoehto on sinulle taloudellisesti järkevin.

Mikä on autolainan todellinen vuosikorko?

Todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainan kulut, minkä vuoksi lainoja kannattaa vertailla sen perusteella. Lainan kuluja ovat esimerkiksi korko, avaus-, tilinhoito- ja palvelumaksut.

Prosentteina ilmoitettu todellinen vuosikorko kertoo, paljonko laina maksaa vuoden aikana. Korot ja muut kulut voivat vaihdella huomattavasti eri lainantarjoajien välillä, minkä takia lainojen vertailu ennen lainasopimuksen tekemistä on aina järkevää. Rahoitusvaihtoehtojen vertailu on kaikista helpointa todellisen vuosikoron perusteella.

Pystytkö maksamaan autolainan kuukausikulut?

On tärkeää ymmärtää, että autorahoituslaskuri antaa arvion autorahoituksen kustannuksista. Lainan lopullinen hinta ja kuukausierän suuruus vahvistetaan lainasopimuksella, jonka allekirjoitat lainanmyöntäjän kanssa.

Laskuria on kuitenkin hyvä käyttää talouden suunnittelussa. Kun sinulla on selvillä rahoituksen mahdollinen kuukausierä, on sinun helpompi pohtia sitä, onko summa budjettiisi sopiva. Lainasumma on hyvä määritellä sellaiseksi, että sen lisäksi jää riittävästi rahaa arjen muihin menoihin ilman, että rahan riittävyydestä tarvitsee stressata.

Taloudellinen tilanne saattaa myös muuttua. Jos taloudellinen tilanne heikkenee, voi kuukausierä olla mahdotonta maksaa alkuperäisen maksusuunnitelman mukaisesti. Tällaisissa tapauksissa kannattaa olla heti yhteydessä pankkiin tai rahoitusyhtiöön, jolloin autorahoituksen ehdoista on usein mahdollista neuvotella uudelleen. Maksuaika voi olla esimerkiksi mahdollista neuvotella alkuperäistä pidemmäksi.

Muuttamalla lainalaskurista laina-aikaa ja lainasummaa näet, millainen vaikutus sillä on kuukausierään. Pidempi laina-aika tarkoittaa autolainan suurempaa kokonaiskustannusta, mutta pienempää kuukausierää. Lyhyt laina-aika taasen tarkoittaa pienempiä lainan kustannuksia, mutta kuukausierä on tällöin suurempi.

Syötä autorahoituslaskuriin oikeat tiedot

Rahoituslaskurin käyttö on helppoa ja nopeaa. Rahoituslaskuri kannattaa aina täyttää huolellisesti, sillä pankit tekevät lainatarjouksen antamiesi tietojen perusteella. Lainasumman ja takaisinmaksuajan lisäksi laskuriin tulee täyttää henkilökohtaisten tietojen lisäksi työsuhteen muoto sekä kuukausitulot ennen ja jälkeen verojen. Lisää laskuriin tieto myös siitä, jos sinulla on kuukausitulojen lisäksi muita tuloja.

Autolaina vai autorahoitus autoliikkeestä

Yleisimmät tavat rahoittaa auton hankinta on ottaa autolaina pankilta tai rahoituslaitokselta taikka autoliikkeen tarjoama autorahoitus. Molempia tapoja käytetään niin uuden kuin vanhan auton rahoitukseen.

Mutta mitä eroa näillä kahdella rahoitusvaihtoehdolla on?

Autolaina on perinteinen tapa rahoittaa auto

Autolaina on perinteinen laina, jonka otat pankilta tai muulta lainanmyöntäjältä. Lainan määrä ja korko määräytyvät yleensä luottokelpoisuutesi ja muiden tekijöiden perusteella.

Kun auto on maksettu lainalla, siirtyy auton omistajuus auton ostajalle välittömästi. Autolaina on yleensä vakuudeton laina, eli et tarvitse sitä varten takaajia tai vakuuksia.

Autoliikkeen rahoitus

Auton voi rahoittaa myös autoliikkeen tarjoamilla autorahoituksella, eli osamaksusopimuksella. Kun auto on ostettu autoliikkeen rahoituksella, on auto rahoitusyhtiön nimissä siihen saakka, kunnes viimeinenkin osamaksu on maksettu. Tällaista autorahoitusta ei voi käyttää silloin, kun ostat auton yksityiseltä.

Autokauppojen tarjoamiin autorahoituksiin liittyy usein tiukkoja ehtoja, jolloin yksinkertaisin tapa auton rahoittamiseen on usein laina, jolloin auton hinta maksetaan kokonaisuudessaan myyjälle kerralla.

Kuka voi saada lainaa autoa varten?

Perusedellytykset autorahoituksen saamiselle on vähintään 20 vuoden ikä, riittävä maksukyky ja luottotiedot. Käytännössä hakijalla tulee olla säännölliset palkka- tai eläketulot, eikä maksuhäiriömerkintöjä saa olla.

Luoton myöntäjä arvioi hakijan maksukyvyn tarkastelemalla hänen tulojaan ja muita velvoitteitaan. Luotonmyöntäjä voi tarkistaa hakijan luottotiedot.

Autorahoituksen myöntämisedellytykset voivat vaihdella pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä. Joissain tapauksissa esimerkiksi nuoren tai opiskelijan voi olla vaikeampi saada autorahoitusta ilman takaajaa tai muita vakuuksia. Onkin tärkeää vertailla eri rahoitusvaihtoehtoja ja selvittää, millaiset ehdot ja vaatimukset kukin pankki tai rahoitusyhtiö asettaa autorahoituksen saamiselle.

Hae autorahoitusta helposti ja nopeasti

Haet autorahoituksen helposti hyödyntämällä autorahoituslaskuria. Yhteistyökumppanimme kilpailuttavat sopivan autorahoituksen luotettavilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Lainasopimuksen teet valitsemasi lainantarjoajan kanssa.

Kun olet täyttänyt hakemuksen, siirryt automaattisesti OmaRahoitus-sivulle. Löydät sivulta kaikki sinulle suunnatut lainatarjoukset, joista valitset itsellesi sopivimman rahoituksen. Parhaimmillaan saat lainatarjoukset muutamien minuuttien sisällä.

Tutustu autorahoituslaskuriin, hae lainaa ja hanki unelmiesi auto.

Kokeile myös muut lainalaskurit: