Asuntolainalaskuri – Laske ja kilpailuta asuntolaina 

Asuntolainalaskuri auttaa laskemaan asuntolainan todelliset kulut. Voit samalla kilpailuttaa asuntolainan usean pankin kesken. Lue lisää.

asuntolainalaskuri
Asuntolainalaskuri

Arvioitu kuukausierä

0/€ Kuukaudessa

Lainasumma

0

Loan Amount
$

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Kilpailuta lainat Lainalaskurin avulla ja säästä

25 000 € laina

Säästö: 312€/v

Laina-aika: 10 v
Korkein korko: 10%
Matalin korko: 8%

15 000 € laina

Säästö: 492€/v

Laina-aika: 15 v
Korkein korko: 12%
Matalin korko: 7%

9000 € laina

Säästö: 204€/v

Laina-aika: 3 v
Korkein korko: 13%
Matalin korko: 8%

11 000 € laina

Säästö: 72€/v

Laina-aika: 12 v
Korkein korko: 9%
Matalin korko: 8%

Kilpailuta lainat lainalaskurilla näin

hakemusta

1. Täytä lainahakemus

Täytä lainahakemus. Saat lainapäätöksen välittömästi.

valitse

2. Vertaa lainatarjouksia

Saat lainatarjouksia usealta pankilta ja rahoituslaitokselta.

paras

3. Valitse paras tarjous

Valitse lainatarjouksista paras. Saat rahat tilillesi jopa samana päivänä.

Yhteistyökumppanit

bank norwegian
morrow bank
Leabank
alisa pankki

Asuntolainalaskuri auttaa laskemaan sinulle sopivan asuntolainan

Harkitsetko asunnon ostamista, mutta et ole varma, kuinka paljon voit ottaa asuntolainaa tai miten lainan kokonaiskustannukset muodostuvat? Haluatko kilpailuttaa asuntolainan?

Asuntolainalaskuri auttaa sinua selvittämään, kuinka suuri asuntolaina sinun on järkevää hankkia, kuinka paljon sinun tulee maksaa lainaa kuukausittain takaisin ja millaiset ovat lainan kokonaiskustannukset, korot sisältäen.

Asuntolainalaskurin käyttö on helppoa ja nopeaa. Asuntolainalaskuri ohjaa sinua syöttämään tarvittavat tiedot ja antaa selkeät ohjeet. Laskurin avulla kilpailutat eri pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjoukset ja valitset niistä edullisimman vaihtoehdon.

Näin käytät asuntolainalaskuria

Ensimmäiseksi sinun tulee syöttää laskuriin toivottu lainamäärä ja laina-aika. Tämän jälkeen asuntolainalaskuri laskee arvioidun kuukausierän suuruuden ja koko lainan kokonaiskustannukset.

Kuukausierän suuruutta voit muuttaa joko lainamäärää pienentämällä tai laina-aikaa pidentämällä. Pidempi laina-aika tarkoittaa korkeampaa lainan hintaa, eli suurempia kokonaiskustannuksia. Pidemmän laina-ajan ansiosta kuukausierä kuitenkin pienenee.

Asuntolainalaskuri, miksi sitä kannattaa käyttää?

Käyttämällä asuntolainalaskuria säästät aikaa ja vaivaa, vertailet lainatarjoukset helposti ja löydät sinulle edullisimman lainan.

Asuntolainalaskuri auttaa. Käyttämällä lainalaskuria:

  1. Säästät aikaa ja vaivaa: Asuntolainalaskurin avulla voit selvittää asuntolainan kustannukset nopeasti ja vaivattomasti.
  2. Saat helposti hyvän yleiskuvan asuntolainan kustannuksista: Asuntolanalaskuri huomioi lainan todelliset kustannukset, kuten koron, avausmaksut ja muut kulut. Tämä auttaa sinua saamaan tarkan kuvan siitä, kuinka paljon laina tulee lopulta kokonaisuudessaan maksamaan.
  3. Vertailtavuus: Asuntolainalaskurin avulla voit vertailla eri lainavaihtoehtoja keskenään ja valitset sen, joka on edullisin tai joka sopii parhaiten taloudelliseen tilanteeseesi.

Käyttämällä asuntolainalaskuria myös päätöksen tekeminen helpottuu, kun sinulla on kaikki tarvitsemasi tiedot helposti vertailtavassa muodossa. Lainalaskurin avulla arvioit helposti, mikä lainatarjouksista on sinulle järkevin.

Halvin asuntolaina kilpailuttamalla – Vertaile asuntolainoja asuntolainalaskurilla

Lainojen kilpailuttaminen on aina järkevää. Eri pankkien ja rahoituslaitosten myöntämien lainojen ehdot voivat vaihdella merkittävästi. Asuntolainan kohdalla puhutaan yleensä suurista rahasummista, jolloin lainan kilpailuttamisella on mahdollista säästää merkittävästi rahaa.

Täyttämällä asuntolainalaskurin sinun on mahdollista saada lainatarjouksia useilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Näiden tarjousten vertailu on helppoa, jolloin voit tehdä lainasopimuksen halvinta asuntolainaa tarjoavan lainanmyöntäjän kanssa. Asuntolainalaskurin käyttö ja lainatarjousten saaminen ei kuitenkaan velvoita sinua tekemään lainasopimusta. Voit myös päättää, että et tartu sinulle tehtyihin lainatarjouksiin.

Vanhan asuntolainan kilpailutus on fiksua

Vaikka sinulla olisi jo ennestään asuntolaina, sen kilpailuttaminen voi silti olla järkevää. Pankit tarjoavat usein uusia ja edullisempia lainavaihtoehtoja, joten on hyvä vertailla nykyistä lainaa uusiin vaihtoehtoihin. Kilpailuttamalla voit myös saada neuvoteltua nykyiseen lainaasi paremmat ehdot: lainan korko voi laskea tai voit saada asuntolainalle pidemmän laina-ajan.

Tarkista siis, paljonko sinulla on nykyistä lainaa jäljellä ja aseta tiedot asuntolainalaskuriin. Vertaile korkoa ja siihen liittyviä ehtoja ja selvitä, onko lainasopimuksen vaihto taloudellisesti järkevää.

Miten asuntolainan korko lasketaan?

Korko on asuntolainan suurin kulu. Onkin hyvä ymmärtää perusteet siitä, mistä asuntolainan korko muodostuu ja millaiset koron kustannukset keskimäärin ovat. Euribor-korko (Euro interbank offered rate) on euroalueen rahamarkkinoiden viitekorko ollen yleisin asuntolainan viitekorko Suomessa.

Asuntolainan korko lasketaan yleensä perustuen euribor-korkoon ja siihen lisättävään marginaaliin. Marginaali voi vaihdella pankkien välillä. Pankin tarjoama marginaali voi vaihdella myös pankin yksittäisten asiakkaiden välillä. Tämän vuoksi lainatarjouksen hankkiminen useasta paikasta on järkevää.

Euribor-koko vaihtee päivittäin ja ne perustuvat pankkien keskinäisiin lainoihin. Viitekoron valitseminen on yksi tärkeimmistä asioista pohdittavaksi asuntolainaa ottaessa, sillä se vaikuttaa suuresti asuntolainasta maksettaviin kokonaiskuluihin. Pankit voivat tarjota  3, 6 tai 12 kuukauden euriborin. Luku kertoo, kuinka pitkän ajan lainan korko pysyy samana. Suomessa yleisin asuntolainakorko on ollut euribor 12 kk. Tällöin lainan korko tarkistetaan kerran vuodessa. Yleisimmin pankit tarjoavat asuntolainoille euribor 12-viitekorkoa, koska se on niille kannattavinta.

Todellinen vuosikorko kuvaa lainan todellisia kustannuksia, kun kaikki lainanottoon liittyvät kulut on otettu huomioon. Todellinen vuosikorko sisältää lainan koron lisäksi esimerkiksi tilinhoitomaksut, avausmaksut ja muut lainanhoitokulut. Todellinen vuosikorko on lakisääteinen velvoite kaikissa lainatarjouksissa, ja sen avulla lainatarjousten vertailu on usein kaikista yksinkertaisinta.

Lainasta maksettava korko määräytyy lainaehtojen ja sopimuksen mukaisesti. Korkoa maksetaan lainan takaisinmaksun yhteydessä ja sen suuruus vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin merkittävästi. Lainaa ottaessa joudutkin pohtimaan, kannattaako sinun hankkia korkosuojaus, jolla suojaudut korkotason noususta. Yleisimpiä pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamia korkosuojauksia ovat kiinteä korko ja korkokatto.

Paljonko kannattaa ottaa asuntolainaa?

Asuntolainalaskuri on erinomainen työkalu, kun pohdit sopivaa asuntolainan määrää. Asuntolainaa ottaessa on tärkeää miettiä omaa taloudellista tilannetta ja tulevia kuluja. Lainan määrän ei tulisi olla liian suuri, jotta sen takaisinmaksu ei aiheuta taloudellista rasitetta tulevaisuudessa.

Asuntolainan saaminen Suomessa riippuu useista tekijöistä, kuten tulotasosta, työtilanteesta, säästöistä ja luottokelpoisuudesta. Pankit arvioivat lainanottajan maksukyvyn ennen asuntolainan myöntämistä. Yleisesti ottaen, mitä korkeammat tulot ja vakaa työtilanne, sitä suuremman asuntolainan todennäköisesti saat.

On tärkeää olla rehellinen taloudellisesta tilanteestaan, jotta pankki voi arvioida oikean lainamäärän. Pankki tarkistaa hakijan tulo- ja menoarvion, mahdolliset muut velat ja varallisuuden arvioidessaan, paljonko lainaa asiakkaalle myönnetään.

Paljonko asuntolainaa saa 3 000 tuloilla?

Asuntolainan määrään vaikuttaa merkittävästi hakijan tulot. Yleinen suositus on, että asuntolainan määrä ei ylitä vuosituloja yli viisinkertaisesti. Yleisenä sääntönä myös suositellaan, ettei asumiskuluihin saisi kulua enempää kuin kolmasosa kuukauden nettotuloista.

Näiden suuntaviivojen mukaan 3 000 euron kuukausituloilla lainaa voisi saada noin 180 000 euroa. Lainamäärään vaikuttaa kuitenkin esimerkiksi jo olemassa olevat lainat.

Jos 3 000 euron nettopalkasta jää kuukausittain käteen noin 2 200 euroa, voisi asumiskuluihin käyttää laskennallisesti noin 750 euroa kuukaudessa. Laina-ajan pidentämisellä on mahdollista vaikuttaa kuukausierän suuruuteen.

Mikä on yleinen laina-aika asuntolainalle?

Yleinen laina-aika asuntolainalle Suomessa on 20–25 vuotta, mutta voit saada sovittua lainaehtoihin myös lyhyempiä ja pidempiä laina-aikoja. Joissain tapauksissa laina-aika voi olla jopa 30 vuotta.

Laina-aikaan vaikuttavat useat tekijät, kuten lainan määrä, korkotaso, lainanottajan ikä ja taloudellinen tilanne. On tärkeää huomioida, että mitä pidempi laina-aika on, sitä enemmän korkoja maksetaan takaisin, joten kannattaa harkita tarkkaan, mikä laina-aika sopii omiin taloudellisiin tavoitteisiin ja tarpeisiin.

Pyydä asuntolainan lainalupaus ennakkoon

Kun asunnonmetsästys on käynnissä, kannattaa pankista tai rahoituslaitokselta hankkia lainlupaus ennakkoon. Se on pankin antama ennakkotarjous, jossa ilmoitetaan, kuinka suuren lainan pankki voi myöntää ja millä ehdoilla. Kun olet saanut lainalupauksen, on aika etsiä sinulle sopiva, unelmiesi asunto!

Lainalupaus on voimassa yleensä noin kolme kuukautta, joten se antaa hyvän lähtökohdan asunnon etsimiselle: kun sopiva asunto tulee eteen, voit tehdä siitä tarjouksen heti! Kun sinulla on lainalupaus taskussa, olet jo osoittanut olevasi luotettava ostaja, joka on valmis tekemään kaupat nopeasti ja varmasti. Lainalupaus antaa myös tarkan kuvan siitä, paljonko lainaa voit saada.

Lainan ennakkolupaus ei sido sinua vielä mihinkään, vaan voit harkita eri asuntoja rauhassa ennen lopullista päätöstä. Lainalupaus antaa sinulle vahvan neuvotteluaseman ja auttaa sinua saamaan juuri sen asunnon, jonka haluat.

Hae asuntolainaa helposti ja nopeasti

Haet asuntolainan helposti hyödyntämällä asuntolainalaskuria. Sitoudut maksamaan lainaa jopa seuraavat 25 vuotta, joten lainanantaja kannattaa valita huolella. Yhteistyökumppanimme kilpailuttavat sopivan asuntolainan luotettavilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Lainasopimuksen teet valitsemasi lainantarjoajan kanssa.

Kun olet täyttänyt hakemuksen, siirryt automaattisesti OmaRahoitus-sivulle. Löydät sivulta kaikki sinulle suunnatut lainatarjoukset, joista valitset itsellesi sopivimman rahoituksen. Parhaimmillaan saat lainatarjoukset muutamien minuuttien sisällä.

Tutustu asuntolainalaskuriin, hae lainaa ja osat unelmiesi koti.

Testaa myös muut lainalaskurimme: