Asuntolainalaskuri - Asuntolainan kilpailutus 2023

Asuntolainalaskuri auttaa sinua laskemaan sinulle sopivan asuntolainan kuukausilyhennyksen. Voit samalla kilpailuttaa asuntolainan.

Asuntolainalaskuri

Arvioitu kuukausierä

0/‚ā¨ Kuukaudessa

Lainasumma

0‚ā¨

Loan Amount
$

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 ‚ā¨ ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausier√§ 232,5 ‚ā¨. Kuukausier√§ sis√§lt√§√§ 5 ‚ā¨ kuukausittaisen laskutuslis√§n ja 90 ‚ā¨ avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on t√§ll√∂in 13 951 ‚ā¨. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmy√∂nt√§j√§t tekev√§t lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % v√§lill√§. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden v√§lill√§. Lainasummat 2000 ‚ā¨ - 60.000 ‚ā¨, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Lainalaskuri.com ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Lainalaskuri.com palvelun yhteistyökumppani.

Asuntolainalaskuri

Asuntolainalaskuri

Laskurilla selviää, paljonko asuntolainan ottamisessa tarvitaan omia säästöjä tai muuta omaisuutta. Kuka vain ei ikävä kyllä pysty ottamaan asuntolainaa ainakaan pääkaupunkiseudulla asuntojen hintatason ollessa korkea. Toisaalta rajoitukset lainan ottamisen suhteen ovat luotu suojelemaan lainanottajia. Lainalaskurin avulla pääset arvioimaan omia mahdollisuuksiasi erihintaisten asuntojen hankintaan. Samalla voi realisoitua ajatukset esimerkiksi asumisalueen ja asunnon koon suhteen. Lainalaskurin avulla voi joskus selvitä, että kannattaisi etsiä hieman huokeampia ja pienempiä asuntoja. Laskuria käyttämällä voi myös kirkastua, että voisi suunnata katseensa suurempiin asuntoihin mieluisimmilla asuinalueilla, jos pystyy ottamaan tarpeeksi pitkäaikaisen lainan sopivalla kuukausieräsummalla.

Lainanantajat arvioivat hakijan maksukyvyn myöntäessään lainoja. Lainanottajan tulotaso on tässä arvioinnissa tärkeä kriteeri. Myös lainanottajan maksaman vakuuden suuruus vaikuttaa suuresti asuntolainamahdollisuuksiin. Vakuuden on oltava vähintään 10 % ostettavan asunnon hinnasta, mutta ensiasunnon ostajilla riittää 5 % vakuus. Ostajilla on siis oltavat näiden prosenttiosuuksien arvosta säästöjä tai muuta vakuutta. Tällaisella vuonna 2016 asetetulla lainakatolla säädellään asuntolainan kokoa suhteessa vakuuteen. Sillä estetään esimerkiksi tilanteita, joissa asuntolainan määrä ylittää ostetun asunnon arvon.

Asunnonostajan k√§teiss√§√§st√∂t lasketaan vakuudeksi t√§ydelt√§ summaltaan. K√§ytett√§ess√§ muuta omaisuutta lainan vakuutena omaisuuden arvosta voidaan laskea 50‚Äď80 % vakuudeksi. T√§m√§ muu omaisuus voi olla esimerkiksi osakkeita tai asunto. Mahdollisuudet k√§ytt√§√§ ostettavaa asuntoa vakuutena riippuu siit√§, miten vilkasta asuntokauppa on asunnon sijaintialueella. Vilkkaampaa asuntokauppaa k√§yvill√§ paikoilla olevasta asunnosta voi vakuutena k√§ytt√§√§ suurempaa prosenttia sen arvosta, kuitenkin maksimissaan 70 %. Jos jollain alueella asuntokauppa on vilkasta, voidaan odottaa asunnon k√§yv√§n helposti kaupaksi ja v√§hint√§√§n s√§ilytt√§v√§n arvonsa sek√§ todenn√§k√∂isesti muuttuvan arvokkaammaksi vuosi vuodelta. Hiljaisen asuntokaupan alueilla asunnosta voidaan k√§ytt√§√§ vakuutena pienempi prosentti sen arvosta.

Koska valtio tukee asuntojen ostamista ja asuntolainojen ottamista antamalla valtiontakausta 15 prosentin verran asuntolainan suuruudesta, jää tällaisissa tapauksissa asunnonostajalle itse hankittavaksi 15 % prosentin vakuussumma, eli tässä tapauksessa reaalivakuus. Tämä vakuus tulee pystyä maksamaan esimerkiksi omista säästöistään. Asuntolainan vakuutta varten ei voi ottaa toista lainaa eli niin sanottua täytetakausta, jos lainakaton täyttyminen riippuu siitä.