Säästöpankki laina ei ole välttämättä halvin!

Säästöpankki laina ei ole välttämättä halvin! Voit saada edullisemman lainan kilpailuttamalla sen palvelumme avulla!

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Lainalaskuri.com ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Lainalaskuri.com palvelun yhteistyökumppani.

Säästöpankki

Säästöpankilla on tarjota muiden pankkien tavoin erilaisia lainavaihtoehtoja moniin eri tarkoituksiin. Riippuen lainasta, sen suuruudesta ja muun muassa takaisinmaksuajasta, kustannukset elävät sen mukaan.

Joustoluotto

Säästöpankilla on tarjolla joustoluotto, jota voi pitää vaivattomana ja joustavana rahastona pahan päivän varalle tai johonkin yksittäiseen rahantarpeeseen. Joustoluottoa on mahdollista hakea jatkuvasti ja toistaiseksi voimassa olevaksi kulutusluotoksi tai niin, että se on vain tietyn aikaa voimassa.

Joustoluoton määrä voi olla minimissään 2 000 euroa ja maksimissaan 20 000 euroa. Kun tulee tilanne, että luotto on käytetty kokonaan, on velallisen maksettava luottoa takaisin, jotta saa sitä taas uudelleen käyttöönsä. Tämä toimii siis samalla tyylillä kuin luottokortti. Tämä tuo hyvää joustoa lainatyypin nimenkin mukaisesti, sillä lainaa ei tarvitse joka kerta hakea uudelleen kun sitä sattuu tarvitsemaan.

Joustoluoton etuja on myös muun muassa se, että velallinen maksaa korkoa vain siitä osasta luottoa, joka on käytössä. Eli, jos luottoa ei käytä, ei siitä tarvitse maksaa lisää korkoa. Mikäli lainanottaja on Säästöpankissa etu- tai avainasiakkaana, saa hän lainalleen edullisemman koron.

Joustoluotto on mahdollista saada ilman vakuutta, mutta asiakkaan on hyvä muistaa tarkistaa tämä mahdollisuus omasta Säästöpankistaan paikallisesti.

Kun lainaa maksetaan takaisin, kuukausierä on sovitusti ainakin 2 prosenttia ja enintään 10 prosenttia käytetystä luotosta. Lainan takaisinmaksulle on myös kaksi erilaista lyhennystapaa saatavilla: joko tasalyhennys tai tasaerä. Ensimmäinen näistä tarkoittaa sitä, että luotto itsessään lyhenee saman summan verran, ja tämän päälle lisätään vaihtuva korko. Jälkimmäinen taas on luoton ja koron yhteissummaa, joka säilyy euromääräisesti samana.

Kulutusluotto

Kulutusluotto on laina, joka on tarkoitettu vain lyhytaikaiseen enintään 5 vuotta kestävään rahantarpeeseen. Kulutusluotto on mahdollista ottaa joko vakuudellisena tai vakuudettomana Säästöpankista. Mikäli hakijalla ei ole antaa vakuutta lainalle, kannattaa asiasta ottaa selvää omassa paikallisessa Säästöpankissa.

Kulutusluotolle on Säästöpankissa kolme erilaista lyhennystapaa vaihtoehtoina:

  • Annuiteettilaina – laina-aika sekä kuukausittainen erä pysyvät samoina. Koron ja lainanlyhennyksen osuudet vaihtelevat kuukausierän sisällä tilanteen mukaan.
  • Tasaerässä lainan maksuerä kuukautta kohti säilyy aina samana. Tilanteen vaihtuessa lyhennyksen ja korkojen osuudet vaihtelevat kuukausittain lyhennyksen sisällä.
  • Tasalyhennyksessä puolestaan lainaa lyhennetään aina saman verran. Lainan lyhennyksen päälle sitten lisätään vielä korot, joten kuukausikohtainen maksuerä ei ole aina euroissa saman verran.

Kun takaisinmaksua aletaan suunnittelemaan, kannattaa miettiä aina oma tilanne ja valita lyhennysten tapa ja laina-aika sopivaksi itselleen.

Kotiko remonttiin?

Kodin remontointiin on Säästöpankilla kolme erilaista vaihtoehtoa tarjolla. Ne ovat rakennuslaina, remonttilaina sekä kotijousto.

Rakennusluotto on tarkoitettu enemmänkin ehkä omakotitalon rakentamiseen ihan alusta asti. Siinä pystytään paremmin ottamaan arvioihin mukaan muun muassa talopakettien hinnat sekä tontin hinta, jota ei tarvitse ehkä kerrostalohuoneistossa ottaa huomioon.

Remonttilaina on kirjaimellisesti enemmän nimenomaan kodin remontointiin, jolla saadaan kodin arvoa huomattavasti alkuperäistä paremmaksi.

Kotijousto puolestaan antaa mahdollisuuden saada asunnossa kiinni olevaa omaisuutta elämiseen, jolla voi toteuttaa muitakin unelmia oman asunnon ostamisen lisäksi.

Ennen kuin Säästöpankista tai mistään muustakaan pankista suostuu ottamaan lainaa, kannattaa muistaa se fakta, että lainan kilpailutus on erittäinkin kannattavaa lainanottajan itsensä kannalta. Lainan kilpailutus on tärkeä asia pelkästään jo siksi, että kilpailuttamalla lainat löydät juuri itsellesi sopivan lainan. Lainojen korot ja muut kustannukset vaihtelevat eri pankkien välillä ja jopa joskus pankin sisällä eri lainatyyppien mukaan.

Jos lainan kilpailutusta ei muista tehdä, voi äkkiä huomaamattaan menettää jopa satoja euroja ihan turhaan.