OP laina ei ole välttämättä halvin!

OP laina ei ole välttämättä halvin! Voit saada edullisemman lainan kilpailuttamalla sen palvelumme avulla!

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Lainalaskuri.com ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Lainalaskuri.com palvelun yhteistyökumppani.

OP -pankilla on monenlaisia pankkilainoja tarjolla asiakkaille. OP -pankista lainaa voi hakea joko konttorilla käyden tai verkkopankin kautta. Verkkopankissa lainaa haettaessa, on oltava jo valmiiksi OP -pankin jäsen ja omattava verkkopankkitunnukset.

Joustoluotto

Joustoluottoa on haettavissa OP -pankista vakuudettomana minimissään 1000 euroa ja enintään 8500 euroa. Jousto eli kulutusluotto on tarkoitettu yllättäviin menoihin kuten remonttiin, auton ostoon tai vaikka lomamatkaan. Kulutusluotto on yksi niistä palveluista, jotka kerryttävät OP -bonuksia. Lainanlyhennyksestä voi joustavasti sopia pankin kanssa ja lyhentää lainaa kuukausierissä, joka on itsellesi sopiva.

Kulutusluotto on vakuudeton laina, joten siihen ei tarvitse vakuutta olla erikseen tarjolla asiakkaan taholta. Tämä ei kuitenkaan takaa sitä, että lainaa saisi.

Luoton nostosta tulee asiakkaalle 3 prosentin kulu noston määrästä. Kulu on kuitenkin aina jotain 3 ja 170 euron väliltä. Joustoluotolla vuosimaksu on 50e ja laskutuspalkkiota veloitetaan 4e/kk. Luoton korko on 3 kk euriboriin lisättynä 6,5 prosenttia. Mikäli luotolle valitsee paperilaskun siitä tulee lisämaksua 5e/kk, samoin suoraveloituksesta.

Täsmäluotto

Täsmäluottoa voi OP -pankista hakea minimissään 1000 euroa ja enintään 15 000 euroa. Täsmäluotto on vakuudeton laina, kuten myös Kulutusluotto, joten asiakas ei tarvitse vakuutta tai takaajia saadakseen lainaa. Täsmäluotosta on saatavissa OP pankin bonuksia.

Täsmäluoton ollessa kertaluonteinen luotto, sen takaisinmaksu loppuu, kun asiakas on maksanut viimeisen erän lainasta takaisin. Tästä huolimatta takaisinmaksun voi joustavasti sopia pankin kanssa asiakkaalle henkilökohtaisesti sopivaksi.

Täsmäluotto on mahdollista hakea verkossa mikäli lainan hakija on jo OP -pankin asiakas ja omistaa verkkopankkitunnukset. Kun haet täsmäluottoa, saat hakemukseen päätöksen viimeistään kahden vuorokauden aikana OP -pankin lupauksen mukaisesti.

Täsmäluotolla on luoton perustamismaksu 150 euroa sekä laskutuspalkkio 5 euroa kuukaudessa. Lainan korko on 3 kuukauden euribor lisättynä 6,15 prosenttia. Todellinen vuosikorko 10 000 euron tämäluolla ja viiden vuoden maksuajalla olisi esimerkiksi lokakuussa 2018 8, 17 prosenttia.

Pankkilaina

OP -pankin tarjoama pankkilaina on halvempi asiakkaalle kuin vakuudettomat kulutusluotot. Pankkilainaa voi saada yli 8 000 euroa.

Pankkilainan saadakseen asiakas tarvitsee vakuuden kuten omistusasunnon. Pankkilainaan OP -pankilla on mahdollisuus saada mukaan myös takaisinmaksulle oman turvan sekä koron nousulle suojaksi korkokaton. Vaikka laina loppuu viimeisen erän maksun jälkeen, asiakkaalle voidaan muokata lainan takaisinmaksusta omanlainen paketti. Mikäli kyseessä on auton ostaminen, auton omistaminen siirtyy asiakkaalle vasta, kun viimeinen maksuerä on maksettuna.

Lainan takaisinmaksulle on tarjolla erilaisia maksutapoja, joista voi lainan sopimusta tehdessä sopia pankin kanssa. Lainalle on aina olemassa suositeltava takaisinmaksuaika ja se on riippuvainen siitä mihin lainaa ollaan käyttämässä.

Pankkilainallakin on omat kustannuksensa. Kustannukset pitävät seuraavat asiat sisällään: viitekorko, marginaali sekä lainan takaisinmaksun omat kulunsa. Kun asiakas saa henkilökohtaisen lainatarjouksen, siihen on laskettu tarjouskohtainen todellinen vuosikorko, joka pitää kaikki lainan kulut sisällään.

Pankkilainaa on mahdollista lyhentää muutenkin kuin vain maksusuunnitelman mukaisesti. Muutenkin sovittuun eräpäivään ja maksuerään on tarvittaessa mahdollista vaikuttaa. Normaalin lyhennyksen lisäksi lainaa saa lyhentää myös ylimääräisen lyhennyksen muodossa niin halutessaan. Mikäli laina on kiinteäkorkoinen, tulee aikataulua nopeammasta maksusta pieni maksu asiakkaalle.

Yleisesti ottaen lainaa miettiessä, asiakkaan on hyvä muistaa fakta, että laina kannattaa aina kilpailuttaa. Tämän kautta asiakkaalla on parhaat mahdollisuudet saada itselleen kaikista sopivin lainan muoto, määrä ja siihen liittyvä hinta. Ilman kilpailutusta pankit voivat helposti laskuttaa lainasta yli hintaa, koska niidenkin on saatava rahaa toimintaansa varten.