Nordea laina ei ole välttämättä halvin!

Nordea laina ei ole välttämättä halvin! Voit saada edullisemman lainan kilpailuttamalla sen palvelumme avulla!

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Lainalaskuri.com ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Lainalaskuri.com palvelun yhteistyökumppani.

Pohjoismaiden ja Itämeren suurin finanssikonseri Nordea luokiteltiin vuonna 2015 sijalle 37, kun mitattiin suurimpia pankkea taseensa perusteella (780 mrd. USD). Nordealla on yli 10 miljoonaa kotitalousasiakasta ja yli 0,5 miljoonaa yritysasiakasta. Suomessa markkinaosuudella mitattuna Nordea on toiseksi suurin pankki OP-ryhmän jälkeen. Kotimaassa Nordea vastasi Suomen kaikista talletuksista 28 prosentilla ja kaikista lainoista 27 prosentilla vuonna 2016. Nordean puheenjohtajana toimii Björn Wahlroos, ja kotipaikkana pankilla toimii Helsinki. Nordeaa tarjoaa asiakkailleen monenlaisia eri lainoja kuten asuntolainaa, opintolainaa, kulutusluottoa, ASP-lainaa, asuntojoustoa, lyhennysjoustoa ja taloyhtiölainaa.

Nordea asuntolaina

Nordean asuntolainan perusominaisuuksiin kuuluu monenlaista. Nordea tarjoaa lainaa asunnon hankintaan ja sen peruskorjaukseen. Asuntolainaa voi saada noin 75% asunnon kauppahinnasta, jolloin ostettava asunto toimii lainan vakuutena. Nordean tarjoaman OmaTakaus-järjestelmän avulla asunnon voi hankkia pienellä alkupääomalla. OmaTakaus tuo lisää kuluja asuntolainan hintaan, mutta se voi toimia suurena apuna, jos asuntolainan ottaja kohtaa vaikeuksia lainan lyhentämisessä. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että jos asunnon myyntihinta ei riittäisi kattamaan jäljellä olevaa velkaa, vakuutusyhtiö maksaa pankille korvauksen, jonka määrä on maksimissaan OmaTakauksen suuruinen.

Valtiontakauksen avulla on mahdollista hankkia lainalle lisävakuutta 85% asti asunnon hinnasta. Laina-aika voi olla korkeintaan 35 vuotta, mutta jos lainassa on Valtiontakaus laina-aika voi olla korkeintaan 25 vuotta. On hyvä myös muistaa, että verotuksessa voi vähentää asuntolainan tai peruskorjaukseen kohdistuvan lainan korot.

Asuntolainaan liittyy erilaisia Nordean perimiä maksuja, Nordea perii asiakkaaltaan maksuja järjestelypalkkioiden, osanoston, luoton maksun ja maksumuistutuksen osalta. Myös maksuohjelman, eräpäivän, lainanhoitotilin ja koron muutoksessa Nordea perii suuren summan.

Nordea opintolaina

Nordea tarjoaa opiskelijoille edullista opintolainaa, jonka mahdollisuuksiin kuuluu lainan lyhentäminen osissa tai yhdellä kerralla. Kotimaassa asuvat korkeakouluopiskelijat voivat saada lainaa enintään 650 euroa kuukaudessa, kun taas ulkomailla asuvat maksimissaan 800 euroa kuukaudessa. Saadakseseen opintolainaa lainanhakijan täytyy saada Kelan myönteisen opintotukipäätöksen lainan valtiontakuudesta, joka siis tarkoittaa että lainanhakija ei tarvitse muita vakuuksia. Nostaessaan opintolainaa vähintään 2500 euroa Kela maksaa osan lainasta opintolainahyvityksenä, jos opiskelija on suorittanut tutkinnon määräajassa. Opintolainan koroksi voi valita joko 12 kk:n euribor-koron tai Nordean tarjoaman Nordea Prime-koron, jonka lisäksi lainaan lisätään pankin marginaalikorko. Opiskeluaikana korot lisätään lainan pääomaan, mutta opintojen päätyttyä Nordea laatii lainanomistajalle takaisinmaksuehdotuksen. Nordean opintolainaan liittyy kuitenkin erilaisia maksuja kuten järjestelypalkkioita ja korotuspalkkioita sekä Nordea perii maksuja osanostosta, lainan peruuttamisesta, maksumuistutuksista sekä maksuohjelman ja viitekoron muutoksista.

Nordea ASP-tili

ASP-tilin voi avata Nordeassa 15-39-vuotias henkilö tai avopari, kun molemmat ovat alle 40-vuotiaita. ASP-tilin avaaminen tarkoittaa, että asiakas aloittaa säännöllisen säästämisen ensiasuntoa varten. ASP-tilin avaustalletus on 150 euroa ja vähimmäissäästöaika on kaksi vuotta. Kun asiakkaan ja Nordean yhteinen säästötavoite täyttyy, Nordea lainaa loput 90% asunnon hankintahinnasta. Laina-aika on 10 – 25 vuotta ja lainan voi nostaa aikaisintaa täysi-ikäisenä. ASP-lainan vahvuutena toimii sen alempi korko verrattuna uusiin asuntolainoihin. ASP-lainaa saa vain Suomessa sijaitseviin lainoihin ja ASP-lainojen enimmäismäärä Helsingissä on 180 000, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa 145 000 sekä muissa kaupungeissa 115 000. ASP-lainoistakin Nordea perii maksuja järjestyspalkkioiden, osanoston sekä luoton maksun osalta. Myös maksuohjelman, velallisen tai marginaalin muutos maksaa 200 euroa.

Lainaa ottaessa onkin hyvä kilpailuttaa lainat, sillä kuten muut pankit, myös Nordea perii erilaisia maksuja, jotka nostattavat lainan todellista hintaa. Myöskin korkomahdollisuudet ovat Nordeassa erilaiset kuin monissa muissa pankeissa, esimerkkinä toimii opintolainan korko, johon on vain mahdollista saada 12 kk:n euribor-korko tai Nordean oma Nordea Prime-korko. Joten omat lainat siis todella kannattaa kilpailuttaa, että löytää itselleen sopivan koron sekä mahdollisesti säästää suuren summan pankin perimissä eri maksuissa.