Lainaa ilman luottotietoja - Totta vai tarua?

Voit hakea lainaa myös ilman luottotietoja. Kilpailutamme hakemuksesi ja etsimme parhaat tarjoukset hakemallesi lainalle.

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Lainalaskuri.com ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Lainalaskuri.com palvelun yhteistyökumppani.

Lainan hakeminen ja talousvaikeudet

Rahavaikeudet ahdistavat meitä monia. Harva talousvaikeuksissa painiva kuitenkin ymmärtää, miten arkipäiväistä rahahuolet monelle ovat, ja moni saattaa sen takia jopa hävetä tilannettaan. Tämän takia osa ei pysty tai halua etsiä apua ajoissa, jolloin velkakierre syvenee ja velkojen takaisinmaksusta tulee lähes mahdotonta. Mielessä kannattaa kuitenkin pitää, että myös laina-asioiden parissa työskentelevät ovat vain ihmisiä, ja suurin osa heistä on enemmän kuin valmiita auttamaan talousvaikeuksiin joutuneita ihmisiä.

Lainaa luottotiedottomalle

Luottotietojen menettäminen on monelle kova paikka. Luottotiedoilla viitataan kaikkeen sellaiseen henkilökohtaiseen tietoon, joka voi vaikuttaa ihmisen maksukykyyn. Toisin sanoen tämä tarkoittaa sitä, kuinka hyvin hakija on pystynyt raha-asiansa menneisyydessä hoitamaan. Vaikka luottotietojen menettäminen ei suoraan kerro ihmisen kyvystä hoitaa raha-asioitaan nykyajassa, sillä jokainen meistä tekee virheitä, on niiden menettäminen pitkä prosessi. Tämä puolestaan kertoo jo jotain syvemmistä talousvaikeuksista, joihin ei ole syystä tai toisesta osattu hakea apua ajoissa.

Lainan hakeminen ilman luottotietoja on haastavaa, muttei mahdotonta. Tapaukset selvitetään aina hakijakohtaisesti, ja esimerkiksi hyvin vanhat, ja jo maksetut maksuhäiriöt eivät välttämättä ole este lainan saamiselle. Lisälainan hakeminen ilman luottotietoja on kuitenkin riski, ja sen tekemistä kannattaa harkita hyvin tarkasti. Jos luottotietosi ovat menneet, lisälainan hakeminen ei välttämättä ole kovin järkevää, sillä tällöin parasta olisi keskittyä hoitamaan ensin oma talous kuntoon!

Luottotiedottoman tulisikin aina neuvotella jokainen laina erikseen, ja mielellään joko puhelimen kautta tai suoralla tapaamisella oman pankin tai muun rahalaitoksen kanssa. On myös tärkeää, että hyvä maksukyky pystytään osoittamaan esimerkiksi säännöllisten tulojen avulla. Lainan saaminen on mahdollista myös takaajan avulla Auroralainan kautta, vaikka itse hakija olisikin menettänyt luottotietonsa. Takaajalta vaaditaan kuitenkin tiettyjä vaatimuksia, jotka hänen on täytettävä. Kerromme näistä vaatimuksista tarkemmin myöhemmässä vaiheessa.

Lainaa maksuhäiriöiselle

Maksuhäiriötä löytyy monia erilaisia ja niiden laatu riippuu täysin siitä, mitä kautta ne ovat luottotietoja ylläpitävään rekisteriin päätyneet. Kaikki maksuhäiriömerkinnät eivät ole vakavia, ja niistä lyhyimmät merkinnät syntyvät tietyn maksun hoitamisen häiriintymisestä esimerkiksi silloin, kun pienimuotoisen lainan takaisinmaksu on estynyt. Nämä merkinnät poistuvat rekisteristä kahdessa vuodessa.

Hieman vakavampia maksuhäiriömerkintöjä ovat sitten käräjäoikeuden, velkojan ja ulosoton ilmoittamat merkinnät, jotka jäävät rekisteriin lähes aina vähintään kolmen vuoden ajaksi. Maksuhäiriöiden vakavuuteen voi kuitenkin vaikuttaa itse omalla toiminnallaan ja sillä, miten nopeasti raha-asiat on pystytty taas saamaan kuntoon. Maksuhäiriömerkintää ei kuitenkaan koskaan voida poistaa kokonaan ennen kuin se vanhenee itsestään.

Luotonmyöntäjät, jotka myöntävät lainaa maksuhäiriömerkinnän omaaville hakijoille, ovat harvassa. Tällöin myös lainaehdot ovat normaalia lainaa tiukemmat ja korot korkeammat. Vaikka maksuhäiriömerkintä ei olekaan tae sille, että kyseinen henkilö tulee jättämään uudenkin lainan maksamatta, täytyy luotonmyöntäjän varmistaa jollakin tapaa, ettei tule häviämään sopimuksessa. Vaikka tilanne voi olla hakijan kannalta ahdistava, kannattaa muistaa, että myös luotonmyöntäjän on varmistettava se, että laina tullaan maksamaan takaisin – korkojen kera.

Lainaa kaikille

Vaikka lainaa voikin hakea lähes kuka tahansa, sitä ei voida myöntää aivan kenelle tahansa. Luottotietojen menettäminen ja maksuhäiriömerkinnät ovat ensisijainen syy lainahakemuksen hylkäämiseen, mutta myös hakijan ikä vaikuttaa. Siksi monet luotonmyöntäjät ovat asettaneet hakijan alaikärajaksi 20-23 vuotta.

Ikärajan takana on yksinkertaisesti varmuus siitä, että hakija pystyy maksamaan lainansa takaisin, sillä monella 18-19 -vuotiaalla ei vielä ole vakituista työpaikkaa tai muuta vakituista rahanlähdettä. Puhtaiden luottotietojen, alaikärajan ja vakituisten tulojen lisäksi hakijalta vaaditaan vakituinen osoite Suomessa, sekä henkilökohtaiset pankkitunnukset.

Lainaa ilman luottotietoja henkilötakaajan kanssa

Kuten yllä jo mainittiin, luottotiedoton voi hakea lainaa yhdessä takaajan kanssa Auroralaina.fi-sivuston kautta. Takaajalla viitataan sellaiseen henkilöön, joka sitoutuu maksamaan lainan takaisin silloin, jos itse hakijalla ei siihen ole syystä tai toisesta varaa. Kyseessä on luottamuksellinen sopimus, johon kummankaan osapuolen ei kannata lähteä heppoisin keinoin.

Takaajan tulee olla vähintään 18- ja enintään 80-vuotias asunnonomistaja, eikä hänellä saa olla merkintöjä luottotiedoissaan. Myös takaajan tulot tarkastetaan, sillä hänellä tulee olla varaa normaaliin elämiseen ja muiden maksujen maksamiseen myös siinä tapauksessa, jos laina lankeaa takaajan maksettavaksi.

Takaajaksi voi käydä esimerkiksi oma puoliso, perheenjäsen, ystävä tai vaikka työkaveri – tärkeintä on, että luottamus sekä takaajan että lainanhakijan puolelta on ehdoton. Takaajan rekisteröinti tapahtuu verkossa lainahakemuksen yhteydessä, jonka jälkeen takaajalle soitetaan ja varmistetaan, että kaikki tiedot ovat kunnossa.

Kuten voimme nähdä, luottotiedottomuus ja maksuhäiriömerkinnät eivät ole este lainan hakemiselle, mutta näissä tilanteissa lainan hakemista tulee harkita moneen kertaan. Uusi laina ei aina ole paras ratkaisu vanhojen rahavaikeuksien selvittämiseen, ja raha-asiat tulisikin pyrkiä selvittämään aina ensin muilla keinoin. Velkakierrettä ei tarvitse hävetä ja apua saa aina hakea!