Kulutusluotto vai pankkilaina? - Löydä edullisin laina kilpailuttamalla!

Kulutusluotto vai pankkilaina? Täytä helppoja nopea lainahakemus nyt! Saat useita lainatarjouksia ja säästät rahaa!

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Lainalaskuri.com ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Lainalaskuri.com palvelun yhteistyökumppani.

Kulutusluotolla tarkoitetaan yleisesti lainaa, joka otetaan kulutukseen. Laina on yleensä suhteellisen pieni ja takaisinmaksuaika suhteellisen lyhyt. Kulutuslainoja otetaan yleensä kattamaan arjen hieman isompia menoja, kuten esimerkiksi auton hankintaan, rikkoutuneen koneen uusimiseen tai vaikkapa lomamatkan rahoittamiseen. Luottojen käyttötarkoituksen vaihtelevat suuresti ihmisten erilaisten elämän tilanteiden mukaan. Kulutusluotoiksi määritellään yleensä lainat, jotka ovat suuruudeltaan noin 2000€ – 50 000€ väliltä. Lainan takaisinmaksuajat vaihtelevat yleisesti luotonantajasta riippuen yhden ja 15 vuoden välillä.

Kulutuslainat ovat nykyään erittäin suosittu rahoitusmuoto arjen tarpeisiin. Suomen pankin mukaan suomalaiset kotitaloudet nostavat pankeilta ja luottolaitoksilta kulutusluottoja yhä enemmän ja enemmän kasvavalla tahdilla. Esimerkiksi maaliskuussa 2017 kasvuvauhti oli Suomen Pankin mukaan jopa 13,7% vuoden takaiseen kasvuvauhtiin verrattuna.

Kulutusluoton hakeminen

Lainaa kulutukseen voi nykyään hakea usealta eri toimijalta. Näitä eri toimijoita ovat esimerkiksi pankit ja erilaiset rahoituslaitokset. Edellä mainittujen lisäksi kulutuslainaa on mahdollista hakea myös erilaisista vertaislainapalveluista. Mistä kulutusluottoa siis kannattaa hakea? Täysin yksiselitteistä vastausta tähän kysymykseen ei ole, mutta tässä artikkelissa pyrimme avaamaan kuluttujan eri mahdollisuuksia hakea lainaa kulutukseen.

Kulutusluoton hakeminen pankista

Lähes kaikki Suomessa toimivat pankit myöntävät kulutusluottoja asiakkailleen. Kaikissa tapauksissa pankit eivät kutsu kulutukseen tarkoitettuja lainoja kulutusluotoiksi. Yleensä sana kulutusluotto on korvattu jollain seuraavista sanoista: joustoluotto, kertaluotto, venelaina, autolaina. käyttölaina, täsmäluotto, tililuotto tai muu laina. Kaikki nämä edellä mainitut lainat ovat pohjimmiltaan kulutusluottoja.

Kulutuslainan hakeminen pankista onnistuu samaan tapaan kun lainan hakeminen yleensäkkin. Asiakas täyttää lainahakemuksen pankin verkkosivuilla tai varaa ajan pankkiin lainaneuvotteluita varten. Esimerkiksi tästä löydät Aktia pankin sivut kulutusluoton hakemiseen. Hakemuksen täyttämisen jälkeen pankki joko tarjoaa lainaa lainatarjouksen muodossa tai on tarjoamatta lainaa asiakkaalle. Luoton hakeminen pankista onnistuu siis suhteellisen helposti ja nopeasti. Kannattaa kuitenkin muistaa, että vakuudettoman kulutuslaina kilpailuttaminen on myös erittäin kannattavaa. Eri pankkien ja rahoituslaitosten väliset erot koroissa ja kuluissa ovat huomattavat.

Pankista nostetun kulutusluoton eduiksi voidaan mainita muun muassa se, että esimerkiksi OP kertoo verkkosivuillaan kulutuslainojen kerryttävän myös OP-bonuksia. Mahdollisten bonusten lisäksi yleensä pankit palkitsevat asiakkaitaan pienemmillä koroilla ja muilla eduilla pankkiasiointiin liittyen.

Kulutusluoton hakeminen rahoituslaitokselta

Lainan hakeminen rahoituslaitokselta onnistuu nykyään erittäin helposti ja nopeasti. Kulutuslainoja tarjoavia rahoituslaitoksia on useita ja niiden toiminta on finanssivalvonnan alaista rahoitus toimintaa. Eli toisin sanoen niiden toimintaa valvotaan erittäin tarkasti ja sitä kautta niiden käyttäminen on aina turvallista suomalaiselle kuluttajalle. Lainahakemuksen täyttäminen rahoituslaitoksen verkkosivulla vie vain muutaman minuutin ja yleensä vastaus lainahakemukseen saadaan välittömästi. Lainan hakeminen on tehty kuluttajille erittäin helpoksi ja nopeaksi. Nopean käsittelyn lisäksi lainan saa yleensä tililleen vielä saman päivän aikana.

Miten rahoituslaitokselta nostettu kulutuslaina sitten eroaa pankista nostetusta kulutuslainasta? Vastaus tähän on erittäin helppo. Ne eivät käytännössä ero mitenkään. Molemmat lainat ovat yleensä aina vakuudettomia ja lainan takaisinmaksuaika on 1-15 vuoden välillä. Oikeastaan ainoa asia missä eroja voi syntyä on lainan korot ja muut kulut. Suosittelen jokaisen kulutusluottoa hakevat tarkistamaan todellisen vuosikoron erittäin tarkasti ja vertailemaan huolella saatuja lainatarjouksia.

Kulutusluotto vertailu: rahoituslaitos vs. pankki

Ennen kulutukseen otettavan lainan nostamista kannattaa aina vertailla erilaisia vaihtoehtoja. Kuten muidenkin lainojen kohdalla kannattaa myös kulutusluotto kilpailuttaa. Vain kilpailuttamalla laina on mahdollista saada paras mahdollinen lainatarjous. Helpoiten kilpailuttaminen onnistuu käyttämällä internetistä löytyviä kulutuslainojen kilpailutuspalvelua. Nämä palvelut toimivat siten, että asiakas tai kuluttaja täyttää vain yhden lainahakemuksen ja kilpailutuspalvelu hoitaa loput. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kuluttaja saa yhdellä lainahakemuksella useita lainatarjouksia useilta eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta nopeasti ja helposti. Asiakas on aina vapaa valitsemaan ottaako hän tarjotun laina vai ei. Ja tietenkin myös sen mistä hän lainansa ottaa jos päättää ottaa tarjotun lainan. Kilpailutussivustot ovat lähes poikkeuksetta ilmaisia käyttää kuluttajille ja kuten jo aikaisemmin totesin ne eivät sido asiakasta ottamaan lainaa. Tämä tarkoittaa sitä, että voit helposti tarkistaa millä korolla sinä saisit lainaa vaikkapa ennen omaan pankkiin menoa.

On mahdotonta sanoa kumpi on lainantarjoaja on kuluttajalle edullisempi vaihtoehto, koska sekä pankit että rahoituslaitokset tekevät lainatarjouksensa aina lainanhakijan henkilökohtaisten tietojen perusteella.