Etua laina - Kilpailuta lainat Etuan avulla!

Etua on suomalainen lainan kilpailutuspalvelu, jonka avulla voit kilpailuttaa lainat jopa 60 000 € asti!

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Lainalaskuri.com ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Lainalaskuri.com palvelun yhteistyökumppani.

Etua kilpailuttaa lainat puolestasi

Etua on kulutusluottoja tarjoava palvelu, jonka kautta on mahdollista saada lainaa 500 eurosta jopa 50 000 euroon saakka. Kulutusluotto-osiossa Etuan nettisivulla luvataan, että kulutusluottojen kilpailuttaminen on maksutonta.

Etuan palvelun kautta on mahdollista hakea lainaa, jos hakija on vähintään 20 vuotta vanha ja asuu vakituisesti suomalaisessa osoitteessa. Hakijalla tulee olla myös kuukasittain tuloja bruttona (eli ennen veroja) ainakin 850 euroa. Näiden lisäksi hakijan talouden hoitamisen on pitänyt olla aina moitteetonta eikä maksuhäiriöitä ole saanut päästä syntymään.

Etuan sivuilla on lainanhakijalle tehty hyvä muistilista, jonne on kerätty yllä mainittujen asioiden tapaisia tekijöitä, jotka vaikuttavat lainan hakuprosessiin Etualta.

Millainen on tilanteesi?

Lainaa haettaessa on hyvä muistaa hakea itselleen sopivan kokoista lainaa rahallisesti ja ajallisesti. Vaikka toki laina on maksettava takaisin, ei muuta elämää saa unohtaa ja vetää rahaan liittyviä laskelmia liian tiukille. Kun kuukausittaisista ansioista on vähennetty kaikki pakolliset muut menot, niin kannattaa miettiä, paljonko jää vielä käyttöön lainan maksuun itsessään. Kun rahoitusyhtiöltä pyytää lainaa, se tekee omanlaisensa arvion asiakkaan tilanteesta. Näin toimii myös Etua. Etuan arvioon vaikuttaa myös se, onko lainaa hakemassa yksi vai kaksi henkeä.

Mitä kulutusluotot ovat?

Kulutusluoton tarkoitus on tarjota luoton ottajalle mahdollisuus hankkia jokin hyödyke ja maksaa luotto suhteellisen lyhen ajan sisällä takaisin. Tällaisia hankintoja voivat olla muun muassa kodinkoneet, auto tai lomamatka.

Useimmiten kulutusluotolla tarkoitetaan lainaa, jonka saa ilman vakuutta tai vakuuden kanssa. Kyseinen laina yleensä myös maksetaan kerralla lainaajan tilille. Kulutusluotto on myös sellainen laina, joka on jatkuvasti lainaajan käytössä. Luottokortti on toiminnaltaan hyvin saman tyyppinen kuin kulutusluotto. Kun luotto on käytetty kokonaan, asiakkaan on maksettava luotolle päin rahaa, jotta sitä vapautuu lisää käyttöön. Kulutusluottoja tarjoavat yleensä pankit ja rahoituslaitokset kuten Santander.

Kulutusluoton hinta

Kulutusluottoja on saatavilla monilla ominaisuuksilla, jotka maksavat eri verran tarjoasta riippuen. Usein hinta koostuu korosta, luoton avausmaksusta sekä kuukausittaisesta hoitomaksusta. Avausmaksut vaihtelevat usein noin 50 euron ja 350 euron välillä. Lainanhoitomaksut ovat usein 2-10 euroa kuukaudessa. Nimelliskorot puolestaan ovat 6-30 %. Todellinen vuosikorko antaa mahdollisuuden vertailla luottoja, koska se on aina ilmoitettava ennen sopimuksen allekirjoitusta. Siihen on laskettu kaikki lainan kulut mukaan. Vuosikorot ovat yleensä 7-35 %.

Kenelle kulutusluotto?

Luotonhakijan on oltava yli 18-vuotias ja asua pysyvästi Suomessa. Taloudellisen historian on oltava myös moitteeton hakijan osalta. Lainan myöntäjä tekee kokonaisvaltaisen tarkastuksen hakijan tilanteesta luottopäätöstä varten. Hakijan palkan suuruus ja säännöllisyys vaikuttavat olennaisesti päätökseen. Lainanhakijan on kerrottava totuus tuloistaan sekä menoistaan luottoa haettaessa.

Hakija voi arvioidan maksukykyä vähentämällä nettotuloista seuraavat:

  • Säännöllisesti toistuvat menot
  • Nykyiset lainanhoitomenot
  • Muut pakolliset menot

Uuden lainan maksukyky

Laskelmaan kannattaa jättää hieman joustoa yllätyksiä varten. Ylivelkaantumisen välttämiseksi, tulojen on oltava menoja suuremmat. Jokaisella olisi hyvä olla myös puskurirahasto tätä varten.

Maksuvaikeuksissa ei kannata ottaa uutta lainaa vanhan lainan maksuun. Useampia lainoja on hyvä pyrkiä yhdistämään, mikäli mahdollista. Mikäli maksamisen kanssa alkaa olla hankaluuksia, kannattaa velallisen olla yhteydessä velokjaan mahdollisimman pian. Pahimmassa tapauksessa velkoja siirtää lainan perintätoimistolle, jos takaisinmaksu ei onnistu järjestelyistä huolimatta. Perintätoimisto siirtää velan lopulta ulosottoon viimeisenä perintäkeinonaan.

Jokaisen lainanhakijan on hyvä aina muistaa kilpailutuksen tärkeys. Vain kilpailuttamalla jokainen saa juuri itselleen sopivanlaisen lainan, eikä näin tarvitse mennä edellä mainittuun perintätoimiston ulostottoon saakka. Maksuhäiriömerkinnät ovat pitkäkestoisia ja niiden vaikutukset näkyvät vuosien päähän vaikeuttaen elämää.