Bank Norwegian laina ei ole välttämättä halvin!

Bank Norwegian laina ei ole välttämättä halvin! Voit saada edullisemman lainan kilpailuttamalla sen palvelumme avulla!

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Lainalaskuri.com ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Lainalaskuri.com palvelun yhteistyökumppani.

Bank Norwegian on nimensä mukaisesti norjalainen internetpankki, jonka tarjontaan kuulu lainoja, luottokortteja sekä säästötilejä kuluttajille. Yhtiö on perustettu vuoden 2007 lopulla ja sen pääkonttori on Norjan Fornebussa. Suomessa pankki on toiminut vuoden 2015 joulukuusta lähtien. Bank Norwegian toimii Suomen ja Norjan lisäksi Ruotsissa sekä Tanskassa ja sillä on yli 1,3 miljoonaa pankkiyhteyttä. Bank Norwegian tarjoaa rahoitustuotteita, joita on helppo ostaa ja ovat selkeästi ymmärrettävissä. Yksi Bank Norwegianin vahvuuksista onkin heidän läpinäkyvyys maksujen suhteen, sillä he kertovat aina asiakkaalle tuotteen kokonaiskustannukset. Bank Norwegianin toimintamalli perustuu heidän tapaansa tarjota palveluita vain internetissä, joten heidän palvelut ovat myös täten kustannustehokkaampia. Bank Norwegianin tarjontaan kuuluu vakuudettomia lainoja, säästötilejä, lainojen yhdistämistä sekä luottokortti eli Norwegian-kortti.

Vakuudeton laina

Bank Norwegian tarjoamilla vakuudettomilla lainoilla voi saada rahaa niin pieniin kuin suuriin hankkeisiin. Bank Norwegian lainat erottuu muista heidän halvoilla maksuilla, heillä ole lainkaan rekisteröitymismaksua ja heidän perustamismaksu on joko 45€ tai 95€ riippuen lainattavasta summasta. Asiakas saa paljon vapauksia lainan lyhentämiseen, sillä Bank Norwegian tarjoaa vapaavalintaisen takaisinmaksuajan sekä kuukausilyhennyksen määrän. Lainan minimimäärä on 1000€ ja maksimäärä taas 60 000€, takaisinmaksuaikaa luvataan aina viiteentoista vuoteen asti. Lainojen korot vaihtelevat asiakkaan taloudellisen tilanteen mukaan ja korko pääomitetaan kuukausittain, kuitenkin korko on alhaisimmillaan vain 8,99%. Lainan helppoudesta kertoo se, että lainan voi allekirjoittaa verkkopankkitunnuksilla ja koko prosessin voi tehdä matkapuhelimella. Lainanhakijan on oltava vähintään 23-vuotias eikä lainanhakijalla saa olla maksuhäiriömerkintöjä, joten Bank Norwegian mahdollisesti kyselee lainanhakijalta palkkalaskelmaa tai edellisvuoden veroilmoitusta. Jos lainanhankkija haluaa yhdistää lainojaan Bank Norwegianilla, sekin onnistuu hakemuksella, johon Bank Norwegian esittää tarjouksen. Bank Norwegian perii myös maksuja edellämainitun perustamismaksun lisäksi tilinhoitomaksua.

Koska Bank Norwegianin kulutusluotto on vakuudeton, se tarkoittaa korkeampaa riskiä ja korkeampaa korkoa. On siis tärkeää perehtyä Bank Norwegianian korkoihin ennen lainan ottamista. Bank Norwegianin kulutusluottojen korot vaihtelevat välillä 6,99% – 21,99% ja todellinen vuosikorko alkaa 7,40 prosentista ja suurimmillaan todellinen vuosikorko voi olla 36,88%. Aloitusmaksua ei alle kahden tuhannen euron lainassa, mutta alle kolmen tuhannen lainassa se on 45€. 3000€ – 60 000% suuruisissa lainoissa aloitusmaksu on 95€. Tilinhoitomaksu kuukaudessa on 5€ kuin myös huomatusmaksu. Viivästyskorko on taas 7%.

Ymmärtääkseen tätä täysin verkossa toimivaa pankkia on hyvä tietää myös pankin muista palveluista. Lainojen lisäksi Bank Norwegian tarjoaa säästötiliä asiakkailleen. Heillä on kilpailukykyinen 0,75% vuosikorko ensimmäisestä talletuksesta lähtien. Bank Norwegianian säästötilillä ei ole minimitalletusta, nostorajoitteita eikä vuosimaksua vaan säästötili on täysin verkkopohjainen tili, jonka tapahtumat ovat aina saatavilla. Talletukset kuuluvat norjalaisia pankkeja koskevien talletuossuojien piiriin, joten talletukset on suojattu noin 200 000 euroon.

Bank Norwegian luottokortti

Bank Norwegian luottokortin eli Norwegian-kortin tarjontaan kuuluu korotonta luottoa jopa kuuteen viikkon asti, ei nostomaksua, Cash-Points-pisteitä sekä ilmainen peruutussuoja ja matkavakuutus. Saadakseen Norwegian-kortin on hakijan oltava vähintään täysi-ikäinen ja omattava säännöllisiä tuloja. Luottokortilla ei ole kiinteää takaisinmaksua, asiakas saa itse valita kuinka paljon hän haluaa lyhentää luottoa maksettavan vähimmäismäärän lisäksi. Luottokortin vuotuinen nimelliskorko on 19,99% ja todellinen vuosikorko 21,92%. Käteisnostorajoitus Suomessa on 500€/päivä ja ulkomailla 1000€/päivä. Maksumuistutus ja irtisanomismaksu ovat 5€.

Bank Norwegianilla on selvät vahvuudet sekä heikkoudet. Heidän palvelut ovat nopeasti ja helposti saatavilla verkon kautta pienillä palvelumaksuilla ilman vakuuksia, mutta korot ovat vastaavasti korkeita. Tämän takia onkin suositeltavaa kilpailuttaa laina, jotta löytää itselleen omia tarpeita vastaavan sopivan paketin.