Aktia laina ei ole välttämättä halvin!

Aktia laina ei ole välttämättä halvin! Voit saada edullisemman lainan kilpailuttamalla sen palvelumme avulla!

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Lainalaskuri.com ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Lainalaskuri.com palvelun yhteistyökumppani.

Aktia on suomalainen liikepankki, joka tarjoaa lainaa erilaisiin tarpeisiin. Lisärahoitusta on tarjolla lainan muodossa esimerkiksi asunnon ostamiseen, auton hankkimiseen, opintoihin tai muihin yllättäviin kuluihin. Esimerkiksi asunnon hankinta on monelle suurin investointi elämänsä aikana.

Olipa lainan tarpeesi mikä hyvänsä, lähtee sen hakeminen liikkeelle lainahakemuksen lähettämisestä. Lähettämisen jälkeen saat lainatarjouksen, josta näet tarkemmat ehdot. Lainaehdot ja -sopimus tulee käydä läpi huolella ennen sopimuksen allekirjoittamista. Seuraavaksi lyhyesti Aktian tarjoamista lainoista.

Asuntolaina

Asuntoa ostaessa tulee ensimmäisenä hakea lainatarjous pankilta jättämällä lainahakemus. Aktialla pystyt neuvottelemaan omiin tarpeisiisi sopivan lainan. Lainahakemuksen täytät helposti heidän verkkopalvelunsa kautta, ja pankista otetaan sinuun yhteyttä heti kun hakemus on käsitelty. Lainaa hakiessa tulee arvioida realistisesti kuukausittaiset kulut ja menot. Lainahakemuksen voi jättää, vaikka sopivaa asuntoa ei olisi vielä tiedossa. Pankkiin kannattaakin olla yhteydessä heti kun asunnon hankinta tulee ajankohtaiseksi.

Hakemuksen käsittelyn jälkeen pankki kutsuu sinut lainaneuvotteluihin, joissa käytte tarkemmin läpi heidän tekemäänsä lainatarjousta ja lainan ehtoja. Samalla laaditaan maksusuunnitelma ja valitaan sopiva lyhennystapa. Maksusuunnitelma tulee mitoittaa tarkkaan omaan talouteen sopivaksi. Mikäli sitä tarvitsee muuttaa matkan varrella, kannattaa pankkiin olla yhteydessä mahdollisimman nopeasti. Aktian sivuilta löytyvän lainalaskurin avulla voit tehdä alustavaa suunnitelmaa takaisinmaksulla, mikäli tiedät hakemasi lainan kokonaismäärän.

Opintolaina

Opintolainaa Aktia tarjoaa asiakkaille, jotka tarvitsevat lisärahoitusta opintojensa suorittamiseksi. Opintolainaan saa Kelan myöntämän valtiontakauksen. Sen myötä lainalle ei tarvita muita vakuuksia tai takaajia. Opintolainaa voi hakea kun valtiontakaus on myönnetty. Opintolainan viitekorko on 12 kuukauden euribor, ja viitekorkoon lisätään pankin marginaali, joka Aktialla on 0,5 %. Lisäksi pankki perii opintolainasta toimitusmaksun, joka on 34 euroa.

Sinun ei tarvitse opintojen aikana maksaa korkoja, vaan ne lisätään pääomaan. Voit kuitenkin halutessasi lyhentää lainaa heti maksamalla korot omituksen sijaan. Opintolainan takaisinmaksu alkaa keskimäärin noin 1,5 vuoden kuluttua valmistumisen jälkeen. Takaisinmaksuun kuluu useimmiten noin kaksi kertaa se aika, minkä olet opintoihisi käyttänyt. Voit olla myös oikeutettu opintolainavähennykseen tai opintolainahyvitykseen tiettyjen ehtojen täyttyessä.

Käyttölaina tai Kulutusluotto

Aktia tarjoaa käyttöösi myös käyttölainaa tai kulutusluottoa tarpeidesi mukaan. Kulutusluotto tarjoaa taloudellista joustavuutta arjen hankintoihin, kuten remonttikuluihin tai lomamatkaan. Lainan määrästä, takaisinmaksusta ja lainan korosta neuvotellaan pankin kanssa. Kulutusluotto on vakuudellinen ja voit saada sitä enintään 10 000 euroa. Käyttölaina on puolestaan vakuudeton laina. Lainamäärä vaihtelee 1000 eurosta 20 000 euroon. Käyttölaina hakemuksen käsittely tapahtuu muutamassa arkipäivässä ja lainan korko on sidottu 3 kk Euriboriin, johon lisätään 4,5%-11,5% korkoa. Käyttölainan avausmaksu on aina 60 euroa, minkä lisäksi maksat tilinhoitopalkkiota pankille.

Muista kuin opintolainoista Aktia perii vähintään 300 euron toimitusmaksun. Lainan korko neuvotellaan aina pankin kanssa ja saat tarkemmat tiedot lainahakemuksen käsittelyn jälkeen, kun pankki lähettää sinulle lainatarjouksen. Lainatarjous sisältää tiedot lainan ehdoista. Lähettäessäsi pankille lainahakemusta sinulla tulee olla tiedossa tarvittavan lainan määrän lisäksi omat menosi, mahdollisimman realistisesti arvioituna sekä kuukausittaiset tulosi. Lainahakemuksella kysytään myös muita päätöksen tekemiseen tarvittavia tietoja.

Mikäli olet hankkimassa asuntoa tai tarvitset lisärahoitusta muihin hankintoihin, kannattaa lainahakemus jättää hyvissä ajoin. Sen sijaan, että laatisit jokaiselle pankille tai muulle rahoituslaitokselle oman hakemuksen, kannattaa laina kilpailuttaa kilpailutuspalvelun kautta. Kilpailuttamalla lainan heti useammassa eri rahoitusyhtiössä, saat varmasti parhaan mahdollisen tarjouksen. Voit käydä läpi ehtoja ja tarjouksia vertailemalla niitä päättää sen jälkeen, minkä lainantarjoajan puoleen käännyt. Kilpailuttaminen on helppoa ja onnistuu verkon kautta vaivattomasti.